Kviklån – fordele og ulemper

Kviklån er en af de lån som mange mennesker kigger skævt til, men det er der faktisk ikke nogen god grund til – udover selvfølgelig de skræmmehistorier man ser i luksusfælden og andre reklamer.

Af og til ser man det, en eller anden familie der har skrabet sig op i kviklån for flere millioner kroner, og står uden nogen som helst idé om hvordan det pludseligt blev så vildt og ude af kontrol. Hvis du har din sunde fornuft med dig igennem livet, optager du aldrig et lån uden at have gode overvejelser bag.

Det at låne penge kan nemlig, som vi ser i luksusfælden og andre programmer, enorme konsekvenser på vores mentale helbred og vores følelse af velvære. Mange mennesker (specielt dem der har lånt store ubegrundet beløb) går og døjer med det mentalt. Nogle afholder sig fra at gøre ting med deres venner som koster penge, mens andre skærer ned på alt andet. Det er kort sagt ikke særlig sjovt at afbetale penge hvis ikke man har styr på hvorfor man lånte dem.

Kviklån – fordele

 • Hurtigt, nemt og (måske) smertefrit
  Hvis du bruger kviklån rigtigt, bruger du det udelukkende i situationer hvor du skal bruge pengene lige her og lige nu. Det kan eksempelvis bruges hvis du ved et uheld har smadret enten til telefon eller arbejdscomputer og skal bruge en ny med det samme.

  Et kviklån er ikke en god måde at investere i renoveringen af lejligheden, da dette er et længeresigtet lån og renterne på kviklån oftest er høje.

 • Hurtigt at afvikle
  Lad os sige at du har lånt 7.000 kroner til en ny telefon, hvis du allerede kan betale lånet af næste måned, kommer du heller ikke til at betale alverden for at have lånt pengene, hvilket gør det til et virkelig ligetil lån at have med at gøre.

Kviklån – ulemper

 • Mange bruger det forkert
  Fordi de betragter det som et SU lån. Et SU lån er et lån der bliver tilbudt til studerende som de først skal begynde at afbetale når de er færdige med at studere – sådan fungerer kviklån ikke rigtigt. 

  Dit andet kviklån venter ikke med at kræve afbetaling, bare fordi du ikke er færdig med det første endnu – det bliver bare dobbelt op, og dermed dobbelt irriterende.

 • Høj rente
  Kviklån har en virkelig høj rente, det er fordi de er et hurtigt og let lån at få modsat eksempelvis et banklån, hvor man oftest også låner større penge.

Skovbohjort Advokater kan hjælper med rådgivning ved køb af fast ejendom