Derfor er et ApS en god virksomhedsform

Der er flere gode årsager til at vælge et ApS, hvis du overvejer at stifte et firma. Ikke alene er det relativt billigt at stifte et ApS. Det koster kun 40.000 kr. at stifte og det er en selskabsform der sikre at du ikke bliver nød til at gå fra hus og hjem hvis det skulle ske at du går konkurs. Ved en konkurs vil du kun hæfte med de 40.000 kr. der er skudt ind i firmaet. Det er muligt at stifte et ApS alene eller med flere ejere.  

Overvej et holdingselskab samtidig

Hvis du har besluttet dig for at stifte et ApS bør du overveje om du ikke skal stifte et holdingselskab først. Fordelen ved at stifte et holdingselskab er, at du kan bruge de samme 40.000 kr. du har brugt på holdingselskabet til at stifte et Aps. Det vil sige at du får 2 selskaber for en pris. Det er ikke muligt at gøre det senere, uden at det har nogle skattemæssige konsekvenser. Hvis du vælger at vente og gøre det senere, bør du kontakte en revisor eller advokat og får råd og vejledning. 

Fordelen ved at have et holdingselskab er at det kan fungere som pengetank og vil give dig flere skattefordele. Du kan trække penge fra et ApS selskab op i holdingselskabet og enten bruge det til at dække et andet ApS, der måske har et underskud eller du kan lade pengene stå til senere brug. 

Derfor bør du ikke have et personligt ejet firma

Hvis du er i tvivl om hvorvidt du skal vælge et personligt ejet firma eller investere de 40.000 kr. i et ApS, kan jeg kun anbefale ud fra personlig erfaring at du altid bør vælge et Aps. Det skyldes at du kun hæfter med de 40.000 kr. du har indskudt. Det kan vise sig at være småpenge i forhold til, hvad du kan ende med at skulle betale i f.eks. moms, hvis du er bagud. Renterne her er enorme og de kan komme efter dig i årevis, hvis du ikke får gældssanering. Det er også vigtigt at huske, at de ikke nødvendigvis fortæller dig at du skylder penge før efter flere år og gælden er vokset. Alene den risiko gør at det er fornuftigt at vælge et ApS.