5 trin til en sundere livsstil

En sund livsstil er noget, de fleste gerne vil stile imod, men det kan hurtigt blive et regidt og uoverskueligt projekt, hvor det føles som om, man træner som en straf for at have spist. Det er ikke sundhed og mange af de kostråd, kure og kalorietælere, som findes rundt omkring, har et problem.. De er lidt en slags one size fits all skemaer og kroppen er ikke egnet til en one size fits all. Nej kroppen er lige så dejlig forskellig, som vi er, og vi ønsker det ikke på nogle anden måde. 

Så her har du 5 trin, som kan hjælpe dig til et sundere liv, uden fødevarere du ikke må spise, tidshorisonter mm.

1. Gear ned – stress er skadende for dit helbred

Mange overser, at stress er en stor spiller, når det kommer til den sunde livsstil. Stress forstyrer nemlig søvnmønstre, imunforsvar og meget mere, så gør dig selv en tjeneste og kom stressen til livs.

 

2. Bevægelse og frisk luft holder doktoren for døren

Som du nok godt ved i forvejen, så er bevægelse en vigtig del af en sund livsstil. Bevægelse og frisk luft hjælper nemlig med, at kroppen kan komme af med affaldsstoffer, ophovet væske og du giver cellerne mulighed for at ilte. 

3. Søvn er din bedste ven, når du skal give kroppen gode arbejdsbetingelser.

Din krop arbejder urtolig meget om natten og du vil gerne give den mulighed for få ro. Der er nemlig studier, der viser, at der er en forbindelse imellem søvnmangel og svækket imunforsvar, stress og meget mere.

4. Kosttilskud kan være din ven

Om det er cialistilskud, en multivitamin eller fiskooliepille kan det være en god hjælp, for at sikre, at din krop har de optimale muligheder for at være sund og rask. Det erstater dog ikke en sund og varieret kost. 

5. Hold dit blodsukker stabilt

Det er vigtigt for dit overskud og din sundhed at holde dit blodsukker stabilt. Istedet for at spise en masse slik og drikke sodavand i løbet af dagen, som vil få dit blodsukker til at gå op og ned, og dermed gøre det samme ved dit energiniveau, vil du hellere spise en masse små men sunde måltider bestående af frugt, rugbrød med mere,  som sørger for, at dit blodsukker er godt og stabilt. 

Andre sider om sundhed:

 1. bedreholdning.dk
 2. engodloebetur.dk
 3. enguidetilsundhed.dk
 4. fitnessbladet.dk
 5. fitnessexperten.dk
 6. friskogsundmad.dk
 7. helseogsundhed.dk
 8. simplebalance.dk
 9. sunde-madvaner.dk
 10. sundesager.dk
 11. sundhedidanmark.dk
 12. sundhedshjaelpen.dk
 13. sundhedsmagasin.dk